Dolgu uygulamaları anında sonuç vermesi ve kısa süre içinde ağrısız ve acısız bir şekilde kişinin yüzünde istediği değişikliği yapabilmesine olanak sağladığı için en çok tercih edilen uygulamalardan biridir. Uygulanacak madde seçimine kullanılacak bölge, kişinin durumu ve beklentiler göz önüne alınarak karar verilir. En sık kullanılan madde normalde cildimizin yapı taşlarından olan hyalüronik asittir. Uygulanan maddenin kalıcılığı da uygulanan bölge, madde ve kişinin metabolizmasına bağlı olarak 9-12 aydan üç, dört hatta yıla kadar değişir.
Dudak Dolgusu
Dudaklar yapı olarak ince olabileceği gibi zamanla yaşlanmaya bağlı da hacim kaybına uğrayabilir. Aslında neredeyse tüm kadınlar dudaklarının biraz daha kalın olmasını ister. Özellikle ilerleyen yaşlarda yapılan dudak dolgusu dudak kenarında oluşan ince çizgilerin kaybolmasında da etkili olur.
Dudak dolgusu yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, dudak gibi hareketli ve esnek bir bölgede kullanılacak olan dolgu malzemesinin bu esnekliğe uygun olması ama aynı zamanda hareketin yok edici etkisine de dirençli olmasıdır. Dolguyu yaparken kullanılacak teknik doktor ve hastanın ortak kararı sonucu istenilen dudak şekline göre değişiklik gösterebilir. Genellikle tek seanslık bir işlemdir ama bazen özellikle çok ince dudaklarda tekrarlayan seanslar gerekebilir.
Orta Yüz Dolgusu
Özellikle ilerleyen yaşla beraber hem kemik yapıda hem de yüzdeki yağ dokusunda oluşan azalmalar nedeni ile cildimiz içi boşalmış bir balon gibi sarkmaya başlar. Bu özellikle yüzün orta bölümünde daha dikkat çekici bir hal alabilir böyle durumlarda hacim eksilmesinin olduğu tabakalara uygun dolgu maddesi ile destek yapılarak yüzdeki yorgun ve yaşlı ifade giderilebilir. Çok doğal bir görünümle sonuçlanan bir uygulamadır. Sadece doldurulan bölgeyi değil sarkmayı ortadan kaldıracağı için yüzün daha alt taraflarındaki görünümü de düzeltir.
Gözaltı Dolgusu
Gözaltı bölgesinde yapısal olarak ya da zaman içinde yüzün sarkmasına bağlı olarak çökmeler oluşabilir. Hatta bazen gözün kendi etrafını saran yağ tabakası alt tabakanın kaybından dolayı sarkarak yalancı bir torbalanma görüntüsü oluşturabilir. Bu durumlarda gözaltı ışık dolgusu denilen uygulama ile anında etki alınan bir şekilde hem çöküntülerden hem de torbalanmış görüntüden kurtulmak mümkündür. Çukur görünümün yok edilmesi anında bir aydınlanmaya yol açacağı gibi ilerleyen zaman içinde dolgunun içindeki maddelerin backyardımıyla gözaltı derisinin renginde de açılma olur. Bu işlem için özellikle bu bölgeye uygun bir dolgu maddesinin kullanılmış olması çok önemlidir. Ortalama bir, bir buçuk yıl arası devam eden bir etkiye sahiptir.
Çene Dolgusu
Çene genelde estetik öneminin farkına varılmayan ama profil görüntüsünü en çok etkileyen bölgelerden biridir. Normalde yandan bakıldığında çenenin en ileri kısmının üst dudağının en ileri okısmından ortalama 1-2 mm geride olması beklenir. Bundan daha geri olduğu durumlarda profil görüntüsünde bir dengesizlik oluşmasının yanı sıra kişinin hem burnunun daha büyük görünmesi hem de daha “gıdılı” görünmesi gibi bir sonuç ortaya çıkar. Bu durum dolgu uygulaması ile kolayca düzeltilmesi kişiyi hem daha dengeli ve güzel hem de çene hattının düzelmesi sonucu daha genç bir görünüme kavuşturur.
Burun Dolgusu
Burundaki estetik bozukluklarda estetik operasyonlara alternatif olarak uygun vakalarda dolgu ile düzeltme yapılabilir. Bu işlemden önce burun düzgün bir şekilde muayene edilmeli, hasta ile ayrıntılı olarak konuşulup, ne yapılıp ne yapılamayacağı anlatılmalıdır. Bu yöntemle burnun uç noktası kaldırılabilir, burun sırtındaki kambur görüntüsü gizlenebilir, burun sırtı açısı değiştirilebilir, kıkırdak bozukluklarına bağlı çöküklük ve eğrilikler düzeltilebilir. Duruma göre tek ya da tekrarlayan seanslar gerekebilir. 1-1,5 yıl kalıcılığı olan bir işlemdir.
Yanak ve Elmacık Kemiği Dolgusu
Çökük elmacık kemikleri yüze daha genç ve canlı bir görünüm verir. Ayrıca elmacık kemiği ve yanak bölgesine yapılan dolgular yüzdeki sarkmayı kaldırarak bir tür ameliyatsız yüz germe etkisi oluşturur. Burada dikkatli olunması gereken nokta bu bölgelere dolgu yaparken yüzün diğer bölgeleri ile olan oranları göz önünde tutmak ve hastayı yapay bir görüntüye büründürmemektir
Kaş Dolgusu
Zamanla sarkan kaşlar ve göz kapakları bir çadequate farklı yöntemin dışında dolgu uygulaması ile de kaldırılabilir. Özellikle kaşın uç kısmında ve şakak bölgesindeki yağ yastıkçıklarının erimesinin sebep olduğu kaş düşüklüklerinde dolgu uygulaması anında ve yüz güldürücü sonuç verir. Bazı durumlarda da diğer tedavi yöntemlerle kombine olarak uygulanması sonuçtaki etkileri arttırır.
Mimik Çizgileri Dolgusu
Burun kenarından aşağı inen nazolabial adı verilen ya da dudak kenarından aşağı inen marionette denilen derin çizgiler ve dudak ve göz çevresindeki ince ve yüzeysel çizgiler gibi mimiklerle belirginleşen çizgilerde genellikle kombinasyon tedavilerinin bir parçası olarak yüzeysel ya da derin dolgular kullanılabilir. Kalıcılık kullanılan malzeme ve bölgeye bağlı olarak 9 ay ile 1,5 yıl arasında değişebilir.